Groepstrainingen & Workshops

  • Groepstherapie na emotionele mishandeling

Gedurende afgelopen jaren waarin wij werken met slachtoffers van emotionele mishandeling hebben wij gemerkt dat er behoefte is aan lotgenotencontact. Omdat emotioneel misbruik zo moeilijk uit te leggen is vinden veel mensen (h)erkenning bij en met andere slachtoffers. Dat alleen al, werkt helend in een herstelproces. 

Vanuit deze ervaring en de behoefte tot contact met gelijkgestemden Praktijk RICH een groepstherapie ontwikkeld, speciaal voor slachtoffers van emotionele mishandeling.

Delen is al gedeeltelijk helen, maar niet altijd voldoende. Waar de gebruikelijke lotgenotenbijeenkomsten erop gericht zijn verhalen te delen, gaan wij nog een stap verder richting herstel. In een veilige groep vinden slachtoffers niet alleen (h)erkenning bij elkaar, maar wordt ook gebruik gemaakt van de groepsdynamiek om o.a. inzicht te krijgen in eigen patronen, emoties te leren voelen en hanteren en worden corrigerende ervaringen opgedaan.

We spreken liever over Bondgenoten dan over Lotgenoten: een valkuil van Lotgenotencontacten waarbij enkel ervaringen worden uitgewisseld kan zijn dat mensen elkaar onbewust in de donkere wereld houden. In deze groepstherapie wordt bewust gestuurd op hoe we de focus op onszelf kunnen leggen en elkaar daarin kunnen ondersteunen als Bondgenoten.

In maart 2024 zal een nieuwe groep van start gaan in Dordrecht. Kijk voor meer informatie bij 'nieuws' op onze website. 

  • Workshop 'Jouw Innerlijke Criticus als Bondgenoot"

Iedereen groeit op met (on)uitgesproken wijsheden die gevormd worden door ervaringen van onszelf of van naasten. Deze wijsheden leggen de basis voor onze overtuigingen. Deze kunnen ons helpen de wereld te begrijpen en fungeren als onzichtbare drijfveren om doelen te bereiken. Toch kunnen deze ook belemmerend zijn. Onze innerlijke kritische stem kan te sterk ontwikkelen waardoor het als belastend wordt ervaren.

Doel

Voor mensen die hun innerlijke criticus willen ontmoeten en daar waar nodig veranderen, is deze workshop ontwikkeld. Het doel is een bijdrage te leveren aan het voorkomen van psychische problemen als gevolg van belemmerende overtuigingen. In de groep wordt d.m.v. psycho-educatie, technieken uit de cognitieve gedragstherapie en transactionele analyse op creatieve wijze gewerkt aan o.a.:

-        Inzicht in eigen helpende en belemmerende overtuigingen

-        Bevorderen van een reële kijk op zichzelf en de wereld

-        Ontwikkelen nieuwe, helpende overtuigingen

-        Vriendschap sluiten met uw innerlijke criticus 

Voor wie is de training bedoeld?

Voor volwassenen vanaf 18 jaar, die zich belemmerd voelen door een te sterke innerlijke criticus en die zich prettig voelen in een kleinere groep waar ruimte is voor individuele aandacht. De groep is niet geschikt voor volwassenen met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen, omdat deze belemmerend kunnen werken in de groep. Deze mensen hebben meer baat bij individuele ondersteuning.

Wanneer & waar

Zaterdag 10 oktober van 10.00 - 17.00 uur.

Locatie: Tilburg

Kosten

De kosten bedragen € 130,00 (exclusief 21% BTW). Koffie/thee/lunch inbegrepen.

Aanmelden

Vragen en/of aanmelden kan via een van de trainers; Anne-Marie Bossers of Richèlle Hodiamont. info@annemariebossers.nl (06-41147055) of r.hodiamont@praktijk-rich.nl (06-81716322). Na aanmelding ontvangt u een aanmeldformulier. Daarna volgt een telefonisch intakegesprek van 30 minuten.

  • Basisworkshop (H)Erkenning voor slachtoffers van emotioneel geweld

In opdracht van Het Verdwenen Zelf verzorg ik samen met een collega maandelijks een workshop voor slachtoffers van emotioneel/narcistisch geweld. Zie voor meer informatie en/of aanmelden: 

https://verdwenenzelf.org/workshops/

  • Geaccrediteerde trainingen voor professionals in contact met narcisme en psychopathie

In opdracht van Het Verdwenen Zelf verzorg ik samen met collega's eendaagse trainingen voor professionals die in contact komen met narcisme en psychopathie. ZIe voor meer informatie en/of aanmelden: 

https://verdwenenzelf.org/workshop-narcisme-professionals/ 

&

https://verdwenenzelf.org/training-jeugdprofessionals/

  • Workshops op maat

Op maat en op aanvraag voor particulieren & organisaties. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen we de mogelijkheden bespreken en zal een offerte worden opgemaakt. Trainingen kunnen plaatsvinden op locatie van het bedrijf of een externe locatie in overleg. Trainingen voor particulieren gaan door bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden kan op eigen initiatief of via verwijzers. Minimale groepsgrootte is 8 personen.

Voor organisaties: denk bijvoorbeeld aan thema’s als communicatie, omgaan met agressie, teambuilding, kwaliteits- en deskundigheidsbevordering m.b.t. hulpverlening.

Voor particulieren: sollicitatietrainingen, lotgenoten-groepen voor o.a. seksueel misbruik & huiselijk geweld, versterken van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden. In samenwerking met een ervaren sociaal pedagogisch hulpverlener (o.a. bekend met problematiek rondom huiselijk geweld) ook workshops mogelijk gericht op vraagstukken rondom kinderen, opvoeding en opvoedingsondersteuning.

 

Recente artikelen

Gastenboek
KOPP-OP! TRAINING VOOR KOPP-KINDEREN EN HUN OUDER(S).

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*

Bezoekadres:

PRAKTIJK RICH
Vissersdijk Beneden 70
3319 GW, Dordrecht

Volg mij op :

facebook twitter  linkedin

Mijn laatste tweets

Thu, 01 Jan, - 19831 days ago

followers
Volg mij